Dünyadaki ülkeler neleri ile meşhurlar? - 3

ÖZBEKİSTAN
Semerkant ve Buhara ile Taşkent Şehirleri, Pamuk Üretimi, İpek Yolu, Kızılkum Çölü, Aral Gölü.

PAKİSTAN
İndus Nehri.

PANAMA
Panama Kanalı, Bakır madeni rezervleri.

PERU
İnka Uygarlığı, Nazca Çölü ve Dev Nazca Heykelleri, Titicaca Gölü, Balıkçılık, Koka Bitkisi, yük hayvanı "lama" ile yün üretiminde yararlanılan "alpaka," And Dağları, Machu Picchu Harabeleri, Huaca del Sol (Güneş Piramidi), Lima Şehri, İnkaların Uygarlık Başkenti Cuzco Şehri.

POLONYA
Polka Dansı, Varşova’daki Bilim ve Kültür Sarayı, Varşova ve Krakov Şehirleri, Solidarnosc Sendikası, Lech Walesa, Auschwitz (Oswiecim) Nazi Toplama Kampı.

PORTEKİZ
Lizbon Şehri, Asor Adaları, Kristof Kolomb, Magellan, Bartolomeu Dias, Vasco de Gama gibi dünya gezginleri ve deniz seferleri, Maderia Adası, Fadango ve Fado Müziği, Fatima, Porto Şehri, Karanfil Devrimi, Porto şarabı.

PORTO RİKO
Salsa dansı.

ROMANYA
Karpat Dağları, Karpatların maradonası George Hagi, Önceki Diktatör Nikolay Çavuşesku.

RUSYA FEDERASYONU
Kızılmeydan, Kremlin Sarayı, Moskova Metrosu, Bolşoy Opera ve Balesi, Moskova Sirki, Tayga Ormanları, Sibirya Ovaları, San Petersburgun (Leningradın) Beyaz Geceleri, Lenin, Stalin Gibi Politikacıları, Tolstoy, Çehov, Turgenyev, Mayakowski Dostoyevski, Gogol, Pasternak, Ehrenburg Gibi Yazarları, Rahmaninov, Çaykovski Gibi Müzisyenleri, Rudolf Nureyev, Kasparov, Wladivostok, Nowgorad ve İrkutsk Şehirleri, Yenisey, Don, Obi ve Lena Nehirleri, Çarlık Yönetimi ve Ekim Devrimi, Baykal Gölü, Trans Sibirya Demiryolu, Mihail Gorbaçov, Boris Yeltsin Gibi Siyaset Adamları, Anna Kournokovika (Tenisçi).

SEYLAN ( SRİ LANKA )
Yatan Budha Heykeli, Seylan çayı.

SUDAN
Nübye Çölü, pamuk üretimi, Afrika kıtasının en geniş alanlı ve ençok komşuya sah ip (10 ülke) ülkesi.

SURİYE
Şam (Damascus) ve Halep Şehirleri, Golan Tepeleri, Caber Kalesi, Zengin Mutfak Kültürü.

SUUDİ ARABİSTAN
Kabe’deki Hac ve Umre Ziyaretleri, Arap Atları, Petrol Zenginliği, Hurma Üretimi, Nüfud, Rubulhali ve Deha Çölleri, Mekke ve Medine Şehirleri, Cidde Havaalanı, Suud Ailesi ve Kraliyet Yönetimi, Deve Kervanları.
ŞİLİ
Bağcılık ve Şarap Üretimi, Bakır Üretimi, Pablo Neruda, Atacama Çölü, Başkent Santiago, Salvador Allende, A. Pinochet, And Dağları, Dev taş heykelleriyle ünlü Paskalya Adası.

TAHİTİ
Turizm.

TAYLAND
Çivi Adası, Fil Yarışları, Bangkok Şehri, Tayland Uçurtmaları, Maymun Festivali, Kwai Köprüsü, Budist Tapınakları, Kauçuk Üretimi, Mekong Nehri ve Deltası, Siyam Kültürü ve Kedisi, Başkent Bangkok'un su üstündeki evleri ( Klongları ),Fra-Patom-Şedi Tapınağı, Bukhet adası.

TAYVAN
Gece Kulüpleri, Taipeh Şehri, Elektronik Eşya Üretimi, Chiang-Kai-Shek Müzesi, 501metrelik yüksekliği ile dünyanın en yüksek binası olanTaypey gökdeleni ile ünlü.

TİBET
Tibet Öküzü (yak), Tibet Rahipleri, Lhasa Şehri, Dalay Lama, Potala Sarayı.

TUNUS
Zeytin ve Zeytinyağı Üretimi, Turizm, Kartaca Harabeleri, Şott Cerid Gölü, Şot adı verilen tuzlu ve sığ göller, Atlas Dağları, İslam mimarisi, Matmata'daki Mağara Evler.

TÜRKİYE
Yoğurt, İstanbul Şehri, Kız Kulesi, Peribacaları, Pamukkale, Türk Döneri, Türk Mutfağı, Nemrut Dağı,Truva Atı, Efes Antik Kenti, Ağrı Dağı, Türk Rakısı, Topkapı Sarayı, İstanbul Boğazı,Truva, Efes, Bergama Harabeleri, Ayasofya Camii, İstanbul ve Çanakkale Boğazları, Kazdağı (İda), İstanbul, Antalya, İzmir, Ankara Şehirleri, Ozanları,Yağlı Güreş, Mevlana, Mimar Sinan, Türk Hamamları, Kangal Köpekleri, Kaplıcalar, Halı Dokumacılık, Mermer, Çay, Fındık, Tütün, Bor Madeni, Anadolu El Sanatları, Bağlama Sazları, Alanya, Antalya, Bodrum, Marmaris, Çeşme, Kuşadası gibi turizm beldeleri.

TÜRKMENİSTAN
Pamuk Tarımı, Aşkabat Şehri, Karakurum Çölü, Petrol ve Doğalgaz Üretimi.

UKRAYNA
Kiev ve Yalta şehirleri, Donets kömürleri, Krivoy Roy demirleri, Çernobil Nükleer Santrali.

URUGUAY
Parana Irmağı ve Parana halici, inek ve danaları (Güney Amerikanın İsviçre’si)

ÜRDÜN
Lut Gölü (Ölüdeniz), Haşimi Krallığı, Amman ve Akabe Şehirleri, Wadi Rum.

VATİKAN
Katolik Kilisesi, Papa, Hırıstıyanlığın Merkezi.

VENEZUELLA
Angel Çağlayanı, Petrol Yatakları, Muz Üretimi, Güzellik Kraliçeleri, Caracas Şehri, Orinoco Nehri, Coca Bahçeleri, Cocain Uyuşturucu Maddeleri.

VİETNAM
Along Koyu, Angkor Vat Tapınağı.

YEMEN
Kahve Üretimi, Başkent Sana ve Sana Şehrinin ünlü Kerpiç Mimarisi

YENİ ZELANDA
Maori Yerlileri, Koyun Yetiştiriciliği ve yün üretimi, Başkent Wellington, Waitomo mağaraları.

YUNANİSTAN
Antik Yunan Mitolojisi (Helen Kültürü), Atina’daki Akropol Tepesi, Aynaroz Kayalıkları, Rodos ve Girit Adaları, Deniz Ticaret Filosu, Sirtaki, Olimpos, Delphi, Athos Dağı ve Rahipleri, Maria Callas, Nikos Theodorakis, 12 Adalar, Papandreu, Onasis, Başkent Atina, Korint Kanalı, Zeytinyağı üretimi, Hipokrat Yemini (Doktorlar için).

ZAİRE ( KONGO )
Tanganika Gölü, Manyok ve şekerkamışı üretimi

ZAMBİYA
Zambezi Çağlayanları, Güney Luangwa Ulusal Parkı.

ZİMBABWE
Zambezi Irmağı, Hwange ulusal parkı, Viktorya ve Inyangambe çağlayanları, Kariba Gölü.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder