Dünyadaki ülkeler neleri ile meşhurlar? - 2

GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ
Ümit Burnu, Altın, Zümrüt, Elmas gibi yeraltı zenginlikleri, Nobel barış ödülü efsanevi lideri Nelson Mandela.

GÜNEY KORE
Hyundaı Otomotiv ve Elektronik Endüstrisi, KIA, Samsung.

HAİTİ
Kaplumbağa adası.

HIRVATİSTAN
"Dalmaçya tipi kıyıları ve adaları," Zagrep şehri, Turizm

HİNDİSTAN
Tac Mahal (Agra), Amristar Altın Tapınağı (Sih Tapınağı), İndus ve Ganj Nehirleri, Bilgisayar Yazılımı, Çay, Pirinç ve Hint Keneviri Üretimi, Mahatma Gandhi, Tagore, Salman Rüştü, Bombay, Kalküta, Yeni Delhi Şehirleri, Himalaya Dağları, Hindistan Cevizi, Mango Meyvesi, Budizm Dini, Ayur Veda, Sankrist Dili ve Alfabesi, Vittala ve Dilwara Tapınakları, Kobra Yılanları ile Ünlü Hint Fakirleri, Bolywood Filimleri, Sitar Müzik Aletleri.

HOLLANDA
Haarlem Lale Bahçeleri, Yel Değirmenleri, Montofon ve Holstein Cinsi İnekleri, Peynir Üretimi, Denizin Doldurulması İle Oluşturulan Topraklar (Polderler), Çiçek Bahçeleri, Rotterdam Limanı, Amsterdam Rıjksmuseum, Den Haag (insan hakları mahkemesi), Lahey (uluslararası adalet divanı) ve Maastricht Şehirleri, Van Gogh, Rembredant gibi ünlü Ressamları, KLM kraliyet hava yolları, Shell petrol, ING, ABN AMRO Bankaları, Hooghovens Metal Çelik, Van Basten, Rijkaard, Gullit, Dennis Bergkamp, Koeman gibi futbolcular ile ünlü.

HONDURAS
Kahve, Muz.

IRAK
Babilin Asma Bahçeleri (Semiramis ), Hurma Üretimi, Bağdat Şehri, Petrol Yatakları, Şattülarap Nehri,Uruk ve Ninova harabeleri, Bağdat, Basra, Kerbela şehirleri.

İNGİLTERE
Thames Nehri, British Museum, Oxford Üniversitesi, Tower Bridge, Big Beng Saat Kulesi, Wembley Stadı, Wımbledon Tenis Turnuvası, M. Jagger (R.Stones), P. Collins, Queen (Fredy Mercury), Rooben Hood ,İngiliz Porseleni, Çay Kültürü (Beş Çayı), İngiliz Pubları, Lordlar Kamarası, Londra, Liverpool, Birmingham şehirleri, Hyde Park, Endüstri Devrimi, Londra Borsası, Soldan akan Trafik, Kraliçe Elizabeth, İnç, Mil gibi ölçü birimleri, Francis Bacon, Bertrand Russel, Sheakespeare, Charles Dickens, George Orwell, Agatha Christie, Harold Pinter gibi yazarları, Windsor Kraliyet Sarayı, Devler Kaldırımı, Balmumundan ünlü heykellerinin sergilendiği Madame Tussaud Müzesi.

İRAN
El Dokuması İpek, Tebriz, Isfehan, Şiraz Halıları, Cam ve Gümüş İşçiliği, Petrol Yatakları, Havyar,Tahran, İsfehan,Tebriz, Şiraz, Kum ve Meşhed şehirleri, Elbruz Dağı, Zerdüştlük, Bahailik Dinleri, Pehlevi Hanedanı, Humeyni, Minyatür resimleri, Seramik işlemeciliği, Hafız, Eşref, Hayyam ve Nizamilmülk gibi yazarları, Mollalar.

İSKOÇYA
Gayda Çalgısı, İskoç Viskisi, Erkek İskoç Eteği, İlk Klonlanan Koyun Dolly, Edinburgh ve Glasgov Şehirleri, Sean Connory.

İSPANYA
Boğa Güreşleri, Flamenko Dansı, El-Hamra Sarayı, Mayorka, Minorka İbiza Adaları (Balear Adaları), Fiesta, Zeytinyağı, Seat Otomotiv, Barcelona, Madrid, Granada, Sevilla, Cordoba, Santiago de Compostela Şehirleri, Rioja Şarapları, Pamplona (Fermin Boğa Güreşi Festivali), Kanarya Adaları, Sevilla, Toledo, Salamanca ve Barcelona Katedralleri, Cordoba Camii, Kraliyet Ailesi, Picasso, Salvador Dali, Goya, El Greco gibi ressamlar, Luis Aragon, Cervantes (Don Kişotun Yazarı), Garcia Lorca gibi yazarlar, Carlos Saura (Carmen), Antonio Banderas, Penolepe Cruz, Luis Bunuel, Pedro Almodevar gibi sinema sanatçıları.

İSRAİL
Kudüs şehri, Ağlama duvarı, Yafa portakalı, Lut ve Teberiye gölleri, Necef Çölü, Şeria Irmağı.

İSVEÇ
Nobel Ödülleri, Ericsson Cep Telefonları, Volvo Marka Otomobil, İkea (Mobilya Firması), Astrid Lindgren (Masal Kitabı Yazarı), Selma Lagerlöf, Ren Geyikleri, Olof Palme, (unutulmaz başbakan), Stockholm, Malmö, Göteborg Şehirleri, Alfred Nobel, Öoland Adası, Lappland Bölgesi (yazın uzun gündüzleri ile ünlü), İngmar Bergman

İSVİÇRE

Saat Üretimi, Çikolata Üretimi, Kış Sporları, Gölleri, Doğal Güzellikleri, Bankacılık Sistemi, Cenevre (Pek çok uluslararası kuruluşun merkezi) Bern, Zürih Şehirleri, Davos Şehri ve Toplantıları, Alp Dağları, Kara ve Demiryolu Tünelleri, İlaç Endüstrisi, Rutli Çayırları, milli kahramanları Guillaume Tell, Dünya Bankaları yada Finans merkezleri.

İTALYA
Pisa Kulesi, Rönesansın Merkezi Floransa Şehri (Roma), Kanalları ve Gondolları ile Ünlü Venedik Şehri, Sardunya ve Sicilya Adaları, Etna ve Vezüv Yanardağları, Modanın Merkezi Milano Şehri, Deri, Gözlük, Giyim (Benotton, Diesel), Otomotiv (Fiat, Alfa Romeo, Ferrari, iveco) ve Zeytinyağı Sanayii, Spagetti ve Pizza, Şarap (Cianti), Pavarotti, Rossini, Vivaldi, Puccini gibi Müzisyenleri, Leonardo Da Vinci, Fellini, Michelangelo, Raffael, Boticelli, Marco Polo, Roma, Cenova, Torino, Napoli, Palermo Şehirleri, Alp Dağları, Toskana Bölgesi, Collosseum, Dante Alleghri, Carlo Levi, Umberto Eccho, Giovanne Bocacccio Gibi Yazarları, Sophia Loren, Ornella Muti Gibi Sinema Sanatçıları, Abruzzo Ulusal Parkı, Gard köprüsü.

İZLANDA
Balık Avcılığı, Volkanik Arazi ve Gayzerler (Ateş ve Buzlar Ülkesi), Geleneksel Koyun Yetiştiriciliği, Başkent Reyjkavik, Gullfoss Şelalesi, Edda Destanı, Sky tatlısı, Saga halk öyküleri, Reyjkavik turfandalıkları.

JAMAİKA
Boksit üretimi, (Alüminyumun hammaddesi) Atletizm Sporu, Şeker Kamışı ve Muz üretimi.

JAPONYA
Fuji Yanardağı, Çiçek Süsleme Sanatı (İkebana), Bonzai  Küçük Ağaçlar), Kimono (Geleneksel Giysi), Otomotiv Endüstrisi (Honda, Mazda, Toyota, Mitsibusi, Isuzu) Elektronik Eşya (Sony, Sharp, Canon, JVC, Yashica) ve Bilgisayar, Optik Aletler, Balık Avcılığı (Suşhi), Geyşalar, Sergei İmamura, Akira Kurosava Gibi Sinema Yönetmenleri, Sumo Güreşi, Tokyo, Kyoto,Nagasaki, Hiroşima Şehirleri, Depremlere Dayanıklı Yapıları, Hızlı Trenler, Budizm, Zen Budizm ve Şintoizm Dinleri.

KAMBOÇYA
Kızıl Khmerler, Mekong Nehri, Budha Heykeli, Budha rahiplerince kutsal sayılan Angkor-vat şehri, Teak ağacı, Pirinç.
 
KANADA
Ülkenin Simgesi Akçaağaç, Kutup Ayıları, Eskimolar( İnuit=insan), Balık Avcılığı, Kağıt Sanayi, Calgary Kış Olimpiyatları, Kış Mevsimi,Toronto Televizyon Kulesi,Tundralar ve Buzullar, Ulusal Parklar, Ottawa, Toronto, Montreal, Calgary, Quebec, Vancouver Şehirleri, Niagara Şelalesi ile ünlü.

KAZAKİSTAN
Baykal ve Aral gölleri, Kızılkum Çölü, Seyhun Nehri (Sir-i Derya), Baykonur Uzay Üssü.

KENYA
Nairobi ve Mombasa Şehirleri, Masai Yerlileri, Klimanjaro Volkanik Dağı, Safari Turları, Aslan, Kaplan, Leopar gibi yırtıcı hayvanlar, Tsavo ve Masai Mara Ulusal Parkları, Nakuru Gölü, Rift Vadisi.

KOLOMBİYA
Zümrüt Madeni, Medelin, Gabriel Garcia Marguez, Başkent Bogota, Altın Zenginliği ve Başkent Bogota'daki Altın Müzesi (dünyada birinci), Nevada del Ruiz ve Nevada del Tulima Volkanik Dağları, Kok Ağacı, Kahve Bitkisi ve ihracatı, Olmek Büstleri, Dünyanın en zengin kuş çeşidi bu ülkede.

KUVEYT
Petrol Yatakları, Kraliyet Ailesi.

KÜBA
Havana Purosu, Havana, Dansları ( rumba, mambo, konga, salsa, Küba bolerosu) Efsanevi Lider Fidel Castro, Şekerkamışı ve tütün Üretimi, Başkent Havana, atletizm, voleybol, boks gibi spor dalları ile ünlü.

LİBERYA
Deniz ticaret filosu.

LİBYA
Petrol Yatakları, Çöl Bedevileri, Muammer El Kaddafi, Fizan Çölü.

LÜBNAN
Beyrut Şehri, Lübnan Sediri.

LÜKSEMBURG
Demir rezevleri ve demir-çelik sanayi.

MACARİSTAN
Balatan Gölü, Hun İmparatorluğu, Atilla, Bela Bartok (Besteci) İmre Kertez, Zoltan Fabri, Başkent Budapeşte.

MADAGASKAR
Boabab Ağaçları (Maymun Ekmeği Ağaçları), Madagaskar Maymunu (Katta), Mahafaly Mezarlıkları (Doğa Dinine ait), "zebu" adı verilen hörgüçlü sığırlar, 800'ü bulan kelebek türü.

MAKEDONYA
Mostar Köprüsü, başkent Üsküp.

MALDİVLER
Mercankaya adaları, turizm.

MALEZYA
Petrona Towers İkiz Kuleleri, Palmiye Yağı, Kauçuk, Kereste, Kalay, Başkent Kuala Lumpur, Tropikal Ormanlar, Taman Negara Ulusal Parkı.

MALTA

Malta Şövalyeleri, Malta Eriği, Turizm, Başkent Valetta.

MEKSİKA
Maya ve Aztek Uygarlıkları, Mısır Cipsi, Acapulco Sahilleri, Hasır Meksika Şapkası, Meksika Yemekleri, Viva Zapata, Pancho Villa, Meksiko City Şehri, Tikal Harabeleri, Barracana Del Cobre Kanyonu (1200 metre derin) Frida Kahlo, Octavia Paz, Carlos Fuentes gibi sanatçıları, "hacienda" adı verilen büyük çiftlikler, gümüş ve petrol üretimi, domates ve bal üretimi.

MISIR
Keops, Kefren, Mikerinos ve Gize Piramitleri, Nil Nehri ve deltası, Süveyş Kanalı, Pamuk ve hurma Üretimi, Kahire, İskenderiye Şehirleri, Assuan Barajı, Neferetetti, Tutan Kamon, Ramses, Ömer Şerif, Sina Yarımadası, El-Ehzer Üniversitesi, Papirus, Çöl Arazisi, Luxor Şehri ve Harebeleri ( Abu-simbel, Ramses obeliksi ) Kral Faruk, Cemal Abd-el nasır, Enver Sedat, İskenderiye feneri.

MOĞOLİSTAN
Yurt Adı Verilen Moğol Çadırları, Taşlık Gobi Çölü, Kımız İçkisi, Kubilay Han, Cengiz Han, Timurlenk, Başkent Ulan Bator, Göçebe yaşam

MONACO
Monte Carlo'nun kumarhaneleri, okyanus müzesi, otomobil yarışları, turizm
 
NAMİBYA
Namib Çölü, Etoşha Ulusal Parkı, Büyük Balık Irmağı Kanyonu.

NİJERYA
Nijer Nehri, Mangrov ormanları, petrol ve doğalgaz rezervleri, kakao üretimi, yağmur ormanları, konuşulan 500 farklı dil, Wase Kayası.

NİKARAGUA
Sandinista gerillaları.

NORVEÇ
Vikingler, Balık Avcılığı, Sogne Fiyordu, Orman Ürünleri, Kuzey Denizi Petrolleri, Henrik İbsen (Yazar), Somon ve Ringa Balığı Üretimi, Kağıt Üretimi ve İhracatı, Ren Geyikleri, Kutup gece ve gündüzleri, Denizci Kızıl Erik (Kristof Kolombdan 500 yıl önce Amerika kıtasına ayak basmıştır)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder